Het onderhoud van steigerhout

Onderhoud van steigerhout is niet iets wat erg nodig is.

Steigerhouten meubelen kunnen onbehandeld in de tuin blijven; weer en wind kunnen ze prima hebben, de steigerdelen zijn altijd al buiten gebruikt. Door de invloed van weer en wind verkleurd het hout, er komen wat barsten in en het wordt grijs. Het wordt alleen maar mooier. Als je de meubels onbehandeld buiten laat staan, gaan ze jaren mee. We kunnen ze ook impregneren. De levensduur wordt daardoor veel langer. Behandelen kan met een impregneermiddel, white- of greywax, verf of olie. Onbehandelde meubels kan je reinigen met lauw water en borstel, of licht schuren.

Wij leveren in heel Nederland en bieden op al onze producten 1 jaar garantie op contructiefouten.

Steigerhout behandelen

En als ik het toch wil behandelen? Dat kan natuurlijk. Hieronder wat verschillende mogelijkheden: - Impregneren - Kleurloze lak - Whitewash wax of grey wash - Olie (vooral witte meubel/vloer olie is hiervoor geschikt). - Beits, transparant of dekkend in diverse kleuren. Is steigerhout ook geschikt voor binnen? Daarnaast is het materiaal ook uitermate geschikt voor terrassen aan het strand of aan het water. Het is zeer zwaar en waait niet zomaar weg.

De loungebank was één van de eerste meubels die van oude steigerdelen gemaakt werdt. Daarna volgde snel de stoel, maar ook de tafel. De uitstraling van steigerhout is robuust en stoer. Na een tijd buiten te hebben gestaan wordt de kleur van het steigerhout grijs.

Sleutelwoorden: steigerhout behandelen impregneren lak steigerhouten

 


tuinmeubels van steigerhout